O ribolovu i oko njega - ŠRU Som Pisarovina

 O ribolovu i oko njega

Vrijeme za ribolov

kanal Kupa-Kupa u Donjoj Kupčini Pravo vrijeme za ribolov je - uvijek. U ribolov možete krenuti u bilo koje doba dana i noći, ljeti i zimi i po svakom vremenu. Može sijati sunce, padati kiša, puhati vjetar ili snježna vijavica. No da li ćete nešto uspjeti uloviti, ..

Som

Som je autohtona i najveća europska slatkovodna riba. Živi u rijekama i jezerima od rijeke Rajne u Njemačkoj, Sjevernog Baltika, Crnog mora i Kaspijskog jezera u Rusiji, do juga Italije i Grčke, te u Velikoj Britaniji gdje je prenešen radi uzgoja i sportskog ribolova krajem 1..

O nekim prošlim vremenima

             Sjećanje na prijatelje, kojih više nema i na neka prošla događanja ..

Opasnosti u ribolovu

ribolovna mjesta - često izvan komunikacija     Ribolovna mjesta nerijetko su udaljena od naselja, od ceste ili ostavljenog automobila, često su teže pristupačna i terenskim vozilima. Skrovita, neoznačena i nepristupačna mjesta mogu biti velika prepreka odlasku po ..

Mogućnosti ribolova

Mogućnosti ribolova kao i očekivani uspjeh na rijeci Kupi i njenim pritocima (rijeci Kupčini, rijeci Velikoj i kanalu Kupa-Kupa) ovise prije svega o godišnjem dobu, vremenskim uvjetima i vodostaju tijekom nekoliko dana prije, kao i na dan kad namjeravate u ribolov. Kao faktor ne treba ..

Čuvajmo prirodu

  česta slika ribolovnih mjesta   Pozivamo sve naše članove da na ribolovnim mjestima ne ostavljaju i u vodu ne bacaju ambalažu od hrane i pića, najlonske vrećice, staklenke, plastične i metalne kutije, komade potrganog najlona i druge otpatke koji naružnju..

Ribolov "na soma"

Na našim ribolovnim terenima som se može loviti u rijeci Kupi i donjim dijelovima ili oko ušća njenih pritoka; Kupčine, Velike i kanala Kupa-Kupa. Som je riba dna i dubina, gdje obitava u udubinama ili iza prirodnih zaklona od kamena ili kakvog potop-ljenog panja. Vid..

Američki somić

Američki somić (cvergl, rogan) je vrlo rasprostranjena vrsta ribe u našim rijekama, jezerima i ribnjacima. Vrlo je proždrljiv i prava je mora za sve ribolovce. Grize na sve i na svim dubinama. Problem je što se ulove uglavnom mali primjerci, koji nisu za konzumaciju, iak..