Pisarovina danas - ŠRU Som Pisarovina

Pisarovina danas

Pisarovina je općina u Zagrebačkoj Županiji koja se smjestila na južnoj strani županijskog prstena uz obale rijeke Kupe. Centar općine je naselje Pisarovina, koje je osim admini-strativnog, kulturno, političko i sportsko središte ovoga kraja.
Čitavo područje ima dobre predispozicije za svekoliki razvoj zbog zanimljivog položaja na raskrsnici puteva između Zagreba, Karlovca i Jastrebarskog, očuvanih prirodnih ljepota, kulturnih znamenitosti i narodnih običaja.

Prostrana područja brežuljaka i ravnica između obala Kupe i parka prirode Crna Mlaka, kao i susretljivi i gostoljubivi ljudi, pružaju brojne mogućnosti za lovni, ribolovni i seoski turizam, te ekološku proizvodnju hrane.

 Etno selo u Donjoj Kupčini očuvani je primjer nekadašnje tradicionalne izgradnje obiteljskih i gospo-darskih objekata poljoprivrednih domaćinstava ovog kraja


"K U P S K E   V E Č E R I"


Tradicionalni susreti i dru-ženja s kulturno umjetničkim i sportskim programom, smotrama narodnih nošnji i običaja, te različitim prigodnim izložbama održavaju se svake godine tijekom ljetnih mjeseci u Donjoj Kupčini. U večernjim satima organiziraju se narodne veselice uz glazbu, domaće specijalitete i vino.
Nastavi